the atelier skincare lab minimal retail store design in London - Japanese moss gardens, glass roof, concrete floor, tadelakt plaster walls, bespoke black metal and ash wood shelving, concrete hand basins

The Atelier

Skincare Lab, London

A minimalist retail store for a skincare brand.

The design references the building’s former purpose as a car workshop, combined with a modern Japanese aesthetic.

Textural and immersive - diffuse natural light, soft moss, and pale wood, bring tranquility and a sense of wellbeing.

The Atelier

A minimalist retail store for a skincare brand.

The design references the building’s former purpose as a car workshop, combined with a modern Japanese aesthetic.

Textural and immersive - diffuse natural light, soft moss, and pale wood, bring tranquility and a sense of wellbeing.

the atelier skincare lab with circular concrete hand basins, bespoke black metal and ash wood shelving, circular mirror, utility taps descending from ceiling
the atelier skincare lab bespoke black metal and ash wood shelving descends from ceiling. Supported on black metal ceiling struts against a tadelakt plaster wall with minimal Japanese moss garden set in polished concrete floor
the atelier skincare lab with polished concrete floor, circular concrete hand basins, metal and ash wood shelving, tadelakt plaster walls, minimal black rod pendant light
Ultra-minimal pendant light bar from Boffi. A refined workshop strip lamp floating above brushed metal cash desk. A backdrop of sculpted ash wood resembles a traditional roll-down workshop shutter.
the atelier skincare lab London street view from inside store
the atelier skincare lab retail store exterior view with minimal glass front
the atelier skincare lab minimal store design in London - Japanese moss gardens, glass roof, concrete floor, tadelakt plaster walls, bespoke black metal and ash wood shelving, concrete hand basins
the atelier skincare lab with circular concrete hand basins with integral towel storage, bespoke black metal and ash wood shelving, circular mirror, utility taps descending from ceiling
the atelier skincare lab bespoke black metal and ash wood shelving with circular integrated mirror. Descends from ceiling with tadelakt plaster wall with minimal Japanese moss garden set in polished concrete floor
the atelier skincare lab with polished concrete floor, circular concrete hand basins, black metal and ash wood shelving, tadelakt plaster walls, minimal black pendant light, sculpted ash wood wall panel
blackened stainless steel retail cash desk, black minimal rod pendant light hung from metal ceiling struts, sculpted ash wood wall panel that resembles car workshop roll down shutter
the atelier skincare lab London street view from inside store
the atelier skincare lab retail store exterior view with minimal glass front
featured in
No items found.
the design

Glass replaces the original roof. This floods the space with natural light that diffuses off the tadelakt plaster walls and polished concrete floor.

The layout references a car inspection pit. The sunken tramlines filled with cushioned natural moss gardens.

Custom shelving descends on black steel supports. An elegant version of utility storage with ash wood shelves and concealed lighting. Circular mirrors balance the linear metalwork.

Smooth concrete hand basins reference deep industrial sinks, with integral towel storage and central pedestal drainage.

The signature light is an ultra-minimal bar from Boffi. A refined workshop strip lamp floating above the brushed metal cash desk.

A backdrop of sculpted ash wood resembles a traditional roll-down shutter and disguises the stockroom and staff area door.

project
Retail
area
36 sqm
materials
Tadelakt plaster, polished concrete, black powder coated steel, blackened stainless steel, waxed ash, moss
prev
projects
next
How to Get
The Interior You Want
Everything you need to know, to work with an interior designer. Avoid the mistakes - save yourself time, money and stress.
get the guide